Suliffeqarfinnik nittarsaassineq 2015

IT-eqarnikkut ingerlatsineq suliassaqarfimmik ilisimasaqarnissamik pisariaqartitsiviunerujartorpoq, aammalu aaqqiissutit digitaliusut siammaraluttuinnarput. Taamaattumik Namminersorlutik Oqartussat Kalaallit Nunaanni digitalinngorsaanermik suliaqarusuttunik amerlanerusunik pisariaqartitsivoq.

Suliffeqarfiit Danmarkimi nittarsaanneqarneranni DIA peqataavoq, Kalaallit Nunaanni maannakkut siunissamilu it-eqarnikkut periarfissarpassuit pillugit ilinniartut isumassarsiortinniarlugit, aammalu sulisussariniarnissaat anguniarlugu.

Suliffeqarfinnik nittarsaassineq kalaallit illui sisamaasut suleqatigalugit aaqqissuunneqarpoq – tamatumalu kingunerisaanik DIA it-lerinermik sulialinnik pissanganartunik arlalinnik toqqaannartumik attaveqalereerpoq.

Pilersaarut takuuk