Digitaliseriinermut Aqutsisoqarfimmit juullimi pilluaqqussut

Tamanut naapeqatigiipallatsitsineq aaqqissuullugu Digitaliseriinermut Aqutsisoqarfik qaammatit marluun-ngitsut manna sioqqullugu tamanut saqqummiunneqarpoq ingerlalluaqaagullu.

Aallarnisarnitsinni nammineersinnaassuserput nassaariniarparput, ingerlatsineq qitiutillugu IT-qarnermut allatseqarfiunermit, siammasinnerujussuarnik tunaartaqarluni aqutsisoqarfinngornitsinnut. Tunaartagut tassaapput pisortat aqutsisoqarfiinik pisariillisaaneq nutaalianngortitsinerlu, taavalu pisortat aqutsisoqarfii taakku innuttaasunut suliffeqarfinnullu sullissinermik pitsaanerungaartumik tunniussisussanngortinniarlugit.

Tamanna suliassaavoq imaannaangitsoq, kisianni Suliassanik aqutsinermik pikkorissaanerit nuannarineqar-tut, Inuussutsissarsiornermut nittartakkap qangali utaqqineqartup pitsaassusianik qulakkiinermik, minne-runngitsumillu IKT-mut nutaamik najoqqutassirnermik suliaqarluta aallartilluarpugut. Maanna ilisimalereer-parput, 2014 nutaanik pissanganartunillu suliassaqarfiussasoq aammalu maannakkut suleqatigisatsinnik, neriullutalu suleqatigiligassatsinnik suleqatigiinnissarput qilanaarutigalutigu.

Juullimi ukiortaassamilu pilluaritsi.

Digitalimik Sullissinermut Aqutsisoqarfik

Julekort fra Digitaliseringsstyrelsen