Digital post fra det offentlige

Grønlands Selvstyre begynder i sommeren 2019 at implementere en ny offentlig digital postløsning – først som en frivillig løsning og fra april 2020 som en obligatorisk løsning.

Med løsningen kan borgere og virksomheder modtage digital post fra offentlige myndigheder i Grønland – uanset bosted. Det betyder, at fysiske breve fra Selvstyret, kommunerne og øvrige offentlige myndigheder efterhånden vil blive udfaset.

e-Boks A/S er valgt som leverandør af den nye offentlige digitale postløsning. Derved vil borgere og virksomheder, som har e-Boks i forvejen opleve, at posten kommer ind i den eksisterende e-Boks.

Fra april 2020 vil det blive obligatorisk for alle borgere over 15 år samt virksomheder at modtage post fra det offentlige i e-Boks, som da vil være tilgængelig på grønlandsk og dansk.

Når en offentlig myndighed sender en meddelelse til en borgers e-Boks, vil meddelelsen blive betragtet som nået frem til modtageren og derfor er det vigtigt, at borgere og virksomheder tjekker deres e-Boks.

En fordel ved e-Boks er, at afstanden bliver mindre mellem myndighed og borger og virksomheder.

Den øgede digitalisering hjælper os med at fjerne de store afstande imellem os, som bor på verdens største ø, og kan med vores digitalisering af brevforsendelser komme endnu tættere på et digitalt samfund, som den nationale digitaliseringsstrategi lægger op til” udtaler Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger.

For at benytte e-Boks skal der anvendes NemID. Har borgere og virksomheder ikke NemID kan de bestille på NemID.nu. Borgere kan endvidere få hjælp i deres lokale borgerservice.

Det er muligt at blive fritaget for at benytte e-Boks under særlige omstændigheder. Reglerne for fritagelse vil ultimo 2019 være tilgængelige.

Læs mere på sullissivik.gl og kontakt digitalpost@nanoq.gl for yderligere informationer.