Myndighed kritiserer norsk digital postkasse for mangelfuld kryptering

Den Nationale Sikkerhedsmyndighed i Norge advarer mod for lave sikkerhedskrav til den digitale postkasse, der i øjeblikket ligger i udbud. Allerede i januar råbte myndigheden op, da forslaget var i høring, men advarslerne blev overhørt.

Af Martin BernthTirsdag, 20. august 2013 - 10:16

I Norge er staten på vej med en fuldstændig digitalisering af kommunikationen mellem det offentlige og borgeren. Men Direktoratet for forvaltning og IKT, Difi, stiller for lave krav til sikkerheden i den kommende digitale postkasse, mener myndigheden med det overordnede ansvar for datasikkerhed i det offentlige, NSM.

De har nu forfattet et åbent brev til Justits- og beredskabsdepartementet, hvori de sætter ord på deres kritik.

»Dette svarer til, at en offentlig instans lægger et brev i en konvolut og sender det med posten. Under distributionen åbner postbudet konvolutten og tager brevet ud for derefter at putte det i adressatens postkasse,« hedder det i brevet.

Læs hele artiklen